dijous, 5 d’agost del 2010

Article del JBJS

Fer l'esforç de ser sistemàtics i rigurosos en el proces de diagnòstic us ajudara a aprendre mes i beneficiara als vostres pacients. Segurament heu sentit alguna vegada aquesta sentència "No podem operar radiografies" donçs be ara ja surt al jbjs :

The Art of the Knee Examination: Where Has It Gone? K. Donald Shelbourne
The Journal of Bone and Joint Surgery (American). 2010;92:e9.

...com que hem fet grans avenços tecnològics (examens de alta tecnologia), la nostra capacitat per al pensament i la raó s'està utilitzant cada vegada menys. Els resultats d'aquesta enquesta indiquen que molts transtorns del genoll estan sent tractats amb cirurgia sobre la base de les troballes en les radiografies i ressonàncies magnètiques sense que es realitzi un examen minuciós dels dos genolls . Setze pacients que havien estat vistos pels cirurgians ortopèdics informen que el cirurgià havia solicitat una imatge de ressonància magnètica, però no havia realitzat un examen del genoll lesionat. Diversos estudis han demostrat que és molt comú trobar senyals anormals de ruptura de menisc en la ressonància magnètica en exploracions de persones que són asimptomàtiques, i aquestes anormalitats es fan més comuns en la vellesa. La tecnologia, que hauria de ser una eina d'assistència que ens ajudes a confirmar una orientacio diagnòstica, s'ha convertit en una crossa en la nostra professió en lloc d'una eina. En la meva opinió, una imatge de ressonància magnètica no s'ha de fer a menys que un examen detallat de els dos genolls s'hagi fet, i el metge tingui un diagnòstic de presumpció. La exploració és necessària per confirmar la orientacio diagnòstica i / o per guiar el tractament. Sarmiento ha estat eloqüent al discutir com la tecnologia ha estat un factor important en la disminució del respecte de l'ortopèdia quan va dir: "És fals afirmar que la cirurgia innecessària i abús dels exàmens d'alt cost no essencials no estan molt estesos i cada vegada més freqüents."

Sospito que el problema que treu a la llum aquest estudi és també present en altres articulacions del cos. Es necessita un nou èmfasi en l'educació dels metges (de tot tipus) sobre com correcte i acuradaments'ha de examinar un genoll (i altres articulacions) . No hi ha res millor per l'estudi dels pacients com escoltar que ens explica del el seu problema i realitzar un examen físic exhaustiu.

Els resultats d'un examen físic ha de prevaler sobre les conclusions d'un estudi de ressonància magnètica o un altre examen de diagnòstic quan es descobreixin discrepàncies. El judici clínic ha de ser primordial....